Het kloppend hart van de school

De Bang’a Primary School wordt bestuurd door een team van plaatselijke, betrokken docenten en bestuurders. Zij leveren goed en hard werk maar moeten veel van hun werkzaamheden verrichten vanuit een oud en versleten gebouw. Het huidige gebouw fungeert tegelijkertijd als opslag en bibliotheek. Het onderwijs en welzijn van de kinderen is voor het lerarenteam natuurlijk van de hoogste prioriteit – maar zorgen voor een ander is gemakkelijker wanneer de eigen werkomgeving veilig en schoon is.

Een nieuw administratiegebouw

Dat is waarom Stichting Saidia Kwale de Bang’a Primary School wilt steunen bij het financieren van een nieuw administratiegebouw. Iedere organisatie heeft baat bij een goede plek waar personeel in rust kan werken, vergaderen en ontspannen. Het administratiegebouw is immers de kern van de school, waar vanuit de kwaliteit van het onderwijs gewaarborgd wordt en alle leerlingen gemonitord worden. Ook dient het nieuwe administratiegebouw als opslag voor boeken, docentenkamer, vergaderruimte, bibliotheek en ontvangstruimte voor bezoekers. Om het administratiegebouw te realiseren is een bedrag van € 25.000,- nodig.

Bang'a en Kasemeni

Bang’a en Kasemeni zijn twee gemeenschappen in de Kwale County in Zuidoost Kenia. Kwale is een van de armste provincies van Kenia en beide dorpen kampen met een groot aantal problemen. Stichting Saidia Kwale zet zich om deze twee dorpen te voorzien van duurzame oplossingen en de zelfvoorzienendheid van hun inwoners te vergroten.

Bang’a
Bang’a ligt in Kinango, een streek in Kwale County. Door beperkte beschikbaarheid van water is het gebied dor en droog. Dit heeft grote consequenties voor veeteelt en akkerbouw. Er is een grote mate van armoede en gezondheidsproblemen blijven helaas maar al te vaak onbehandeld.

Kasemeni
Kasemeni ligt in de streek Lunga Lunga van Kwale County. Het ligt circa 100 km landinwaarts, tegen de grens met Tanzania aan. Goede voorzieningen zijn hier nog minder voorhanden dan in Bang’a. Communicatie met de buitenwereld is lastig omdat er vrijwel geen toegang tot het internet is.

 

Samen bereiken we meer

Met uw hulp kan Stichting Saidia Kwale de levens van veel mensen beïnvloeden:

Onderwijs

800 leerlingen

Watervoorziening

4000 inwoners

Kleinschalige bedrijvigheid

Gezondheidszorg

30 patiënten

Wilt u op de hoogte blijven?

Wij sturen regelmatig updates over de voortgang van onze projecten.

Inschrijven

Stichting Foundation Saidia Kwale

RSIN 8608.79.008

Bank: NL61INGB0006412077
SWIFT/BIC: INGBNL2A
Adres Bank: PO Box 1800, 1000 BV Amsterdam

KvK: 77033884

Muurhuizen 105
3811EE Amersfoort
Nederland

info@saidiakwale.com
Logo
Anbi logo
De Wilde Ganzen

Neem contact met ons op.

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.