De huidige situatie op school

Bij ieder bezoek aan Kwale County viel één ding herhaaldelijk op bij de stichters en vrienden van Stichting Saidia Kwale – het succes van de Bang’a Primary School. Het schoolbestuur en de docenten dragen een warm hart voor hun leerlingen en geloven in hun missie: het verbeteren van de regio door middel van het onderwijs aan hun leerlingen. Ondanks het feit dat de leerplicht niet overal even goed wordt nageleefd, heeft de school te maken met een jaarlijks stijgend leerlingenaantal. Deze groei is positief, maar heeft  wel een effect op de capaciteit van de school.

Drie nieuwe klaslokalen

In het schooljaar 2019-2020 zaten er 570 leerlingen op de school, maar waren er slechts tien klaslokalen beschikbaar. Dat betekent dat er per klas bijna zestig leerlingen zijn – teveel voor een enkele docent om consequent gedifferentieerd onderwijs te kunnen bieden. Het Keniaanse Ministerie van Onderwijs houdt een richtlijn aan van vijftig leerlingen per klas – en daarom verzoekt de Bang’a Primary School de steun voor de realisatie van drie nieuwe klaslokalen, voorzien van goede inrichting.

Het bestaande terrein van de school biedt voldoende ruimte om deze nieuwe klaslokalen te kunnen bouwen. Het schoolbestuur heeft van het Ministerie van Onderwijs de belofte gekregen dat er te zijner tijd voldoende leerkrachten beschikbaar komen. Om dit project te kunnen realiseren wilt Saidia Kwale een bedrag ophalen van € 30.000,-. Kunnen de kinderen van de Bang’a Primary School steunen op uw hulp?

More projects

View the projects that Foundation SAidia Kwale supports in the communities of Kasemeni and Bang'a:

Wilt u op de hoogte blijven?

Wij sturen regelmatig updates over de voortgang van onze projecten.

Inschrijven

Stichting Foundation Saidia Kwale

RSIN 8608.79.008

Bank: NL61INGB0006412077
SWIFT/BIC: INGBNL2A
Adres Bank: PO Box 1800, 1000 BV Amsterdam

Muurhuizen 105
3811EE Amersfoort
Nederland

info@saidiakwale.com
Heeft u feedback of ideeën? Wij ontvangen ze graag!
Logo
Anbi logo
De Wilde Ganzen

Neem contact met ons op.

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.