De huidige situatie op school

Bij ieder bezoek van onze stichting aan Kwale County viel één ding op: het succes van de Bang’a Primary School. Het schoolbestuur en de docenten zijn enorm begaan met hun leerlingen en geloven in hun missie: het verbeteren van de regio door middel van het onderwijs aan hun leerlingen. Ondanks het feit dat de leerplicht niet overal even goed wordt nageleefd, heeft de school te maken met een jaarlijks stijgend leerlingenaantal. Deze groei is positief, maar heeft  wel een effect op de capaciteit van de school.

Drie nieuwe klaslokalen

In het schooljaar 2019-2020 zaten er 570 leerlingen op de school, maar waren er slechts tien klaslokalen beschikbaar. Dat betekent dat er per klas bijna zestig leerlingen zijn – teveel voor een enkele docent om goed onderwijs te kunnen bieden. Niet voor niets heeft het Keniaanse Ministerie van Onderwijs een richtlijn van vijftig leerlingen per klas.

De Bang’a Primary School vraagt dan ook om steun bij de realisatie van drie nieuwe klaslokalen, inclusief een goede inrichting.

Het bestaande terrein van de school biedt voldoende ruimte om deze klaslokalen te kunnen bouwen. En het Ministerie van Onderwijs heeft aan het schoolbestuur toegezegd dat er te zijner tijd voldoende leerkrachten beschikbaar zijn.

Om dit project te kunnen realiseren wilt onze stichting een bedrag ophalen van
€ 30.000,-.

Bang'a en Kasemeni

Bang’a en Kasemeni zijn twee gemeenschappen in de Kwale County in Zuidoost Kenia. Kwale is een van de armste provincies van Kenia en beide dorpen kampen met een groot aantal problemen. Stichting Saidia Kwale zet zich om deze twee dorpen te voorzien van duurzame oplossingen en de zelfvoorzienendheid van hun inwoners te vergroten.

Bang’a
Bang’a ligt in Kinango, een streek in Kwale County. Door beperkte beschikbaarheid van water is het gebied dor en droog. Dit heeft grote consequenties voor veeteelt en akkerbouw. Er is een grote mate van armoede en gezondheidsproblemen blijven helaas maar al te vaak onbehandeld.

Kasemeni
Kasemeni ligt in de streek Lunga Lunga van Kwale County. Het ligt circa 100 km landinwaarts, tegen de grens met Tanzania aan. Goede voorzieningen zijn hier nog minder voorhanden dan in Bang’a. Communicatie met de buitenwereld is lastig omdat er vrijwel geen toegang tot het internet is.

 

Samen bereiken we meer

Met uw hulp kan Stichting Saidia Kwale de levens van veel mensen beïnvloeden:

Onderwijs

800 leerlingen

Watervoorziening

4000 inwoners

Kleinschalige bedrijvigheid

Gezondheidszorg

30 patiënten

Wilt u op de hoogte blijven?

Wij sturen regelmatig updates over de voortgang van onze projecten.

Inschrijven

Stichting Foundation Saidia Kwale

RSIN 8608.79.008

Bank: NL61INGB0006412077
SWIFT/BIC: INGBNL2A
Adres Bank: PO Box 1800, 1000 BV Amsterdam

KvK: 77033884

Muurhuizen 105
3811EE Amersfoort
Nederland

info@saidiakwale.com
Logo
Anbi logo
De Wilde Ganzen

Neem contact met ons op.

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.