Onvoldoende voorzieningen

Tussen de grote aantallen leerlingen op school zit een bijzondere groep kinderen die nog net iets kwetsbaarder zijn dan hun schoolgenoten. Er gaan dagelijks 70 peuters naar Bang’a Primary School om te spelen en leren om te gaan met kinderen van hun leeftijd. Deze groep peuters speelt in de pauzes en na school nog altijd samen met hun oudere schoolgenoten. Ondanks de goede bedoelingen en lieve zorg van hun verzorgers hun oudere schoolgenoten gaat het er soms nog te ruig aan toe voor deze jonge kinderen.

Een veilige plek om te spelen

Het is de wens van het bestuur van de Bang’a Primary School om de jongste leerlingen van een eigen plek te voorzien waar zij veilig kunnen spelen. Dit is bevordelijk voor de veiligheid van de kinderen en maakt het gemakkelijker voor hun verzorgers om toezicht te houden tijdens het buitenspelen. Ten slotte zorgt de aanbouw van deze speelplaats ervoor dat de oudere leerlingen niet meer de verantwoordelijkheid hoeven te dragen over hun jongere schoolgenootjes. Hierdoor kunnen ook zij zich richten op hun eigen spel en ontwikkeling.

Steun de peuters, steun Stichting Saidia Kwale

De nieuwe peuterspeeltuin betreft een laag omheind stuk van het schoolterrein waar speeltoestellen komen te staan. De speeltoestellen moeten tegen een stootje kunnen en gemakkelijk zijn in het onderhoud. Tevens komen er op bepaalde stukken rubberen tegels te liggen om de speelplaats zo veilig mogelijk te maken. Om de speeltuin te realiseren is een geschat bedrag van  €2000,- nodig. Stichting Saidia Kwale besteedt dit bedrag aan de aanschaf van de speeltoestellen, alsmede de opbouw door lokale arbeidskrachten. Helpt U ook bij het verbeteren van de zorg voor de jongste leerlingen van de Bang’a Primary School?

More projects

View the projects that Foundation SAidia Kwale supports in the communities of Kasemeni and Bang'a:

Wilt u op de hoogte blijven?

Wij sturen regelmatig updates over de voortgang van onze projecten.

Inschrijven

Stichting Foundation Saidia Kwale

RSIN 8608.79.008

Bank: NL61INGB0006412077
SWIFT/BIC: INGBNL2A
Adres Bank: PO Box 1800, 1000 BV Amsterdam

Muurhuizen 105
3811EE Amersfoort
Nederland

info@saidiakwale.com
Heeft u feedback of ideeën? Wij ontvangen ze graag!
Logo
Anbi logo
De Wilde Ganzen

Neem contact met ons op.

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.