Te grote, drukke klassen

Kinderen hebben de toekomst, zo ook in Kasemeni. Goed onderwijs is daarom -naast andere factoren- een randvoorwaarde voor de verbetering van de levensstandaard in deze gemeenschap. Ieder kind moet op school een rustige plek kunnen hebben om te leren. Wanneer leerlingen hun bureau en schoolmaterialen met teveel klasgenoten moet delen zorgt dit voor onrust in de klas. Dit gaat ten koste van de kwaliteit van het onderwijs – en dus de toekomst van de gemeenschap.

Een investering in de toekomst

Stichting Saidia Kwale spant zich in om drie nieuwe klaslokalen met schoolmeubilair te kunnen realiseren in Kasemeni. Deze drie nieuwe klaslokalen maken het mogelijk om de schoolklassen kleiner en dus het onderwijs beter te maken. De  klaslokalen worden voorzien van schoolbanken, krijtborden en een bureau voor de docent. Op deze manier kunnen meer kinderen beter onderwijs genieten en met zekerheid hun diploma behalen.

Steun Stichting Saidia Kwale

Kasemeni heeft een slechte bereikbaarheid. De kosten van dit project zijn daarom relatief hoger dan in de rest van Kwale County. Om dit project te kunnen realiseren wil Stichting Saidia Kwale een geschatte € 35.000,- verwerven. Dit bedrag behelst de aanschaf en transport van bouwmaterialen en de benodigde geschoolde arbeid.