Te grote, drukke klassen

De kinderen van nu zijn de innovators en bouwers van morgen. De school in Kasemeni vervult hierdoor een belangrijke rol in het verbeteren van de levensstandaard van de dorpsbewoners. Ieder kind moet op school een rustige plek kunnen hebben waar ze kunnen leren en werken. Een jonge geest vindt immers vaak genoeg afleiding. Wanneer zij hun bureau en schoolmaterialen met teveel klasgenoten moeten delen zorgt dit voor onrust in de klas. Dit gaat ten koste van de kwaliteit van hun onderwijs – en dus de toekomst van hun dorp.

Een investering in de toekomst

Stichting Saidia Kwale spant zich in om drie nieuwe klaslokalen met interieur te kunnen realiseren in Kasemeni. Deze drie nieuwe klaslokalen maken het mogelijk om de schoolklassen kleiner te houden en dus het onderwijs beter te maken. De  klaslokalen dienen alledrie voorzien te worden van schoolbanken, krijtborden en een bureau voor de docent. Op deze manier kunnen meer kinderen beter onderwijs genieten en met zekerheid hun diploma behalen. Geschoold werk is immers onbetaalbaar in Kwale County.

Steun Stichting Saidia Kwale

Kasemeni is slecht bereikbaar dus de kosten van dit project zijn relatief hoger dan in de rest van Kwale County. Om dit project te kunnen realiseren wil Stichting Saidia Kwale een geschatte €35.000,- verwerven. Dit bedrag behelst de aanschaf en transport van bouwmaterialen en de benodigde geschoolde arbeid. Kunnen de leerlingen bouwen op uw steun?

More projects

View the projects that Foundation SAidia Kwale supports in the communities of Kasemeni and Bang'a:

Wilt u op de hoogte blijven?

Wij sturen regelmatig updates over de voortgang van onze projecten.

Inschrijven

Stichting Foundation Saidia Kwale

RSIN 8608.79.008

Bank: NL61INGB0006412077
SWIFT/BIC: INGBNL2A
Adres Bank: PO Box 1800, 1000 BV Amsterdam

Muurhuizen 105
3811EE Amersfoort
Nederland

info@saidiakwale.com
Heeft u feedback of ideeën? Wij ontvangen ze graag!
Logo
Anbi logo
De Wilde Ganzen

Neem contact met ons op.

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.