Stand van zaken medio 2022

De Neema Group heeft het met onze bijdrage heel goed gedaan. Er waren echter wat problemen door het vertrek van enkele deelnemende families, waardoor het kippenhok verplaatst moest worden. Inmiddels zijn ze weer up and running en starten ze binnenkort met nieuwe kuikentjes.

De gezinnen in de Riziki Selfhelp Group zijn zo arm dat we hen vorig jaar niet alleen een startbedrag hebben gegeven voor een kippenhok, maar ook wat voedselhulp. Ze hebben een prachtig kippenhok gebouwd en hebben recent een bijdrage ontvangen voor de aanschaf van kuikentjes en voer.

De Magongoni Family Group heeft vorig jaar een start-up bijdrage ontvangen, waarvoor zij een mooi kippenhok hebben gebouwd. Ook zij starten binnenkort met een 50-tal kuikentjes.

Stand van zaken juli 2022

Het kippenproject van de Neema Group loopt voorspoedig. Twee deelnemers overwegen om uit de groep te stappen en een eigen, klein kippenproject te beginnen. Dit is geheel in lijn van de bedoeling van het project.
De Riziki Selfhelp Group had een klein tekort aan voer en de Magongoni Family Group had last van ziekte onder de kippen. Wij hebben hiervoor de medicijnen verstrekt. Een deskundige van het ministerie van landbouw adviseerde om met enkele aanpassingen aan de kippenhokken de ventilatie te verbeteren. Het plan is om dit als stichting voor alle drie de groepen te faciliteren.

Benodigde investeringen

Uitbreiding kleinschalige kippenhouderijen (extra hokken, kuikentjes en voer): € 3000,-.