Water is van levensbelang

In 2021 heeft onze stichting het financieel mogelijk gemaakt een zgn. dam te graven, om daarmee extra opslagcapaciteit voor water te creëren. Dit resulteerde in een dam van ca. 11 x 5 m2 en ca. 2 m diep. De dam vult zich in het regenseizoen en levert nu het hele jaar door drinkwater voor de lokale bevolking. De dorpsoudsten zorgen ervoor dat het water beschikbaar is voor de hele gemeenschap, maar vooral ook voor de meest kwetsbare gezinnen.

Er is dan ook veel tijd besteed aan overleg met de dorpsoudsten over de governance die nodig is om het project tot een succes te maken. Inmiddels leggen zij de laatste hand aan een huishoudelijk reglement, dat door alle deelnemers onderschreven moet worden.

Vervolg

Begin 2022 is vastgesteld dat de capaciteit van de dam ontoereikend is voor de aanleg van groentetuintjes voor de 20-25 armste gezinnen en voor de watervoorziening van het vee. Een aanzienlijke vergroting van de dam is daarom zeer wenselijk, temeer deze niet alleen de voedselvoorziening van de community maar ook hun zelfredzaamheid zou verbeteren.

Ook is het noodzakelijk dat een stevig hek om de dam geplaatst gaan worden voor de veiligheid van kleine kinderen en om dieren op afstand te kunnen houden.

Verder is voorzien in een trog voor drinkwater voor het vee, een pomp op zonne-energie om het water uit de dam te krijgen en een opslagtank.

Benodigde investeringen

Vergroten opslagcapaciteit€ 3.500,-
Omheining€ 6000,-
Watertrog€ 2.200,-
Pomp, tank, leidingwerk€ 3000,-
Totaal € 14.700,-

 

Bang'a en Kasemeni

Bang’a en Kasemeni zijn twee gemeenschappen in de Kwale County in Zuidoost Kenia. Kwale is een van de armste provincies van Kenia en beide dorpen kampen met een groot aantal problemen. Stichting Saidia Kwale zet zich om deze twee dorpen te voorzien van duurzame oplossingen en de zelfvoorzienendheid van hun inwoners te vergroten.

Bang’a
Bang’a ligt in Kinango, een streek in Kwale County. Door beperkte beschikbaarheid van water is het gebied dor en droog. Dit heeft grote consequenties voor veeteelt en akkerbouw. Er is een grote mate van armoede en gezondheidsproblemen blijven helaas maar al te vaak onbehandeld.

Kasemeni
Kasemeni ligt in de streek Lunga Lunga van Kwale County. Het ligt circa 100 km landinwaarts, tegen de grens met Tanzania aan. Goede voorzieningen zijn hier nog minder voorhanden dan in Bang’a. Communicatie met de buitenwereld is lastig omdat er vrijwel geen toegang tot het internet is.

 

Samen bereiken we meer

Met uw hulp kan Stichting Saidia Kwale de levens van veel mensen beïnvloeden:

Onderwijs

800 leerlingen

Watervoorziening

4000 inwoners

Kleinschalige bedrijvigheid

Gezondheidszorg

30 patiënten

Wilt u op de hoogte blijven?

Wij sturen regelmatig updates over de voortgang van onze projecten.

Inschrijven

Stichting Foundation Saidia Kwale

RSIN 8608.79.008

Bank: NL61INGB0006412077
SWIFT/BIC: INGBNL2A
Adres Bank: PO Box 1800, 1000 BV Amsterdam

KvK: 77033884

Muurhuizen 105
3811EE Amersfoort
Nederland

info@saidiakwale.com
Logo
Anbi logo
De Wilde Ganzen

Neem contact met ons op.

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.