Belastingvoordeel als particulier donateur

Sinds 15 juni 2020 is Stichting Saidia Kwale door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Sinds 1 januari 2006 is ieder goed doel met een ABNI-kenmerk geen schenkingsrecht meer verschuldigd over de giften en schenkingen die zij ontvangen. Hierdoor houdt Saidia Kwale meer geld over om te besteden aan het verbeteren van de levensstandaard van de inwoners van Kwale County. Echter ondervindt niet alleen Stichting Saidia Kwale de voordelen van deze regeling; u kunt ook een fiscaal voordeel krijgen bij uw schenking. Uw donaties aan Stichting Saidia Kwale kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruiken als aftrekpost bij uw belastingopgave.

Eenmalige schenking

Giften aan goede doelen zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting, voor zover deze meer dan 1% van het verzamelinkomen bedragen, met een maximum van 10% van het verzamelinkomen. Dit betekent dus dat u tot 1% van uw inkomen de schenking niet mag aftrekken, alleen het meerdere kunt u aftrekken.

Periodieke schenkingen

Indien uw gift verspreid wordt over een termijn van tenminste vijf jaar is deze zonder beperkingen geheel aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Een voorwaarde is dat deze schenking wordt vastgelegd in een Overeenkomst Periodieke Gift. In dit geval is dus de gehele schenking (zonder minimum) aftrekbaar. Hieronder ziet u de link naar de Belastingdienst voor meer informatie. Hier kunt u ook het formulier “Periodieke gift in geld” downloaden. Vul het formulier in en stuur deze ondertekend naar info@saidiakwale.com of per post naar Muurhuizen 105  3811EE Amersfoort. U krijgt dan voor uw eigen administratie een door ons ondertekend exemplaar retour.

Zie ook:
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/aftrek-en-kortingen/content/verschil-periodieke-giften-gewone-giften
en voor het downloaden van de juiste formulieren:
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/programmas_en_formulieren/overeenkomst_periodieke_giften

U kunt zo uw sponsorbedrag aftrekken tegen het tarief van uw hoogste schijf. Dit kan dus een maximale besparing van circa 50% opleveren, waarmee u desgewenst een extra bijdrage levert aan het steunen van de gemeenschappen in Kwale, Kenia.

Wat u verder dient te weten:
Als de schenkingsovereenkomst vroegtijdig wordt ontbonden, moet het belastingvoordeel met terugwerkende kracht worden terugbetaald Het is niet mogelijk om een overeenkomst te verlengen; als de termijn van de overeenkomst is verstreken en u wilt blijven profiteren van het belastingvoordeel, wordt er een nieuwe schenkingsovereenkomst opgemaakt.

Belastingvrij nalaten

Erkende goede doelen zijn volledig vrijgesteld van het betalen van erfbelasting of schenkbelasting over inkomsten uit nalatenschappen. Dit betekent dat elke nalatenschap aan de Foundation Saidia Kwale volledig ten goede komt aan de door Foundation Saidia Kwale gedefinieerde goede doelen in Kwale, Kenia.

Er zijn twee vormen van erfenissen of legaten:

Bij een erfenis wordt de ontvanger erfgenaam en krijgt de hele nalatenschap of een deel daarvan. Ontvanger is dan ook (mede-) verantwoordelijk voor de afhandeling daarvan. Een legaat is een postume schenking die uit de nalatenschap wordt betaald. Het gaat meestal om een vast bedrag zonder verdere verplichtingen. Meer informatie kunt u vinden op: https://goednalaten.nl/uw-testament/

Laatste nieuwsberichten

Bang'a en Kasemeni

Bang’a en Kasemeni zijn twee gemeenschappen in de Kwale County in Zuidoost Kenia. Kwale is een van de armste provincies van Kenia en beide dorpen kampen met een groot aantal problemen. Stichting Saidia Kwale zet zich om deze twee dorpen te voorzien van duurzame oplossingen en de zelfvoorzienendheid van hun inwoners te vergroten.

Bang’a
Bang’a ligt in Kinango, een streek in Kwale County. Door beperkte beschikbaarheid van water is het gebied dor en droog. Dit heeft grote consequenties voor veeteelt en akkerbouw. Er is een grote mate van armoede en gezondheidsproblemen blijven helaas maar al te vaak onbehandeld.

Kasemeni
Kasemeni ligt in de streek Lunga Lunga van Kwale County. Het ligt circa 100 km landinwaarts, tegen de grens met Tanzania aan. Goede voorzieningen zijn hier nog minder voorhanden dan in Bang’a. Communicatie met de buitenwereld is lastig omdat er vrijwel geen toegang tot het internet is.

 

Samen bereiken we meer

Met uw hulp kan Stichting Saidia Kwale de levens van veel mensen beïnvloeden:

Onderwijs

800 leerlingen

Watervoorziening

4000 inwoners

Kleinschalige bedrijvigheid

Gezondheidszorg

30 patiënten

Wilt u op de hoogte blijven?

Wij sturen regelmatig updates over de voortgang van onze projecten.

Inschrijven

Stichting Foundation Saidia Kwale

RSIN 8608.79.008

Bank: NL61INGB0006412077
SWIFT/BIC: INGBNL2A
Adres Bank: PO Box 1800, 1000 BV Amsterdam

KvK: 77033884

Muurhuizen 105
3811EE Amersfoort
Nederland

info@saidiakwale.com
Logo
Anbi logo
De Wilde Ganzen

Neem contact met ons op.

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.