Het coronavirus en Bang’a

Covid-19 heeft ook in Kenia een sterk effect. Sloppenwijken in Nairobi en Mombasa lopen langzaam leeg, adequate ziekenhuisbedden worden nog schaarser en reizen en leven wordt gaandeweg moeilijker vanwege een tekort aan onderhoud van de infrastructuur. In Bang’a zijn er steeds meer gezinnen die niet meer rond kunnen komen omdat de werkgelegenheid een flinke klap krijgt. Om deze reden hebben de dorpsoudsten besloten om de komende drie maanden 15% van de armste gezinnen te voorzien van een dagelijkse maaltijd.

Stichting Saidia Kwale en Wilde Ganzen helpen mee

Dit project kost het dorp natuurlijk veel geld. Daarom werkt Stichting Saidia Kwale nauw samen met de dorpsoudsten om de maaltijden blijvend aan te kunnen bieden voor zolang dat nodig is. Het project wordt deels gefinancierd door Wilde Ganzen, dat al jarenlang kleine projecten over de hele wereld succesvol helpt. Helpt u de dorpsoudsten mee met het voeden van veel gezinnen?

Bang'a en Kasemeni

Bang’a en Kasemeni zijn twee gemeenschappen in de Kwale County in Zuidoost Kenia. Kwale is een van de armste provincies van Kenia en beide dorpen kampen met een groot aantal problemen. Stichting Saidia Kwale zet zich om deze twee dorpen te voorzien van duurzame oplossingen en de zelfvoorzienendheid van hun inwoners te vergroten.

Bang’a
Bang’a ligt in Kinango, een streek in Kwale County. Door beperkte beschikbaarheid van water is het gebied dor en droog. Dit heeft grote consequenties voor veeteelt en akkerbouw. Er is een grote mate van armoede en gezondheidsproblemen blijven helaas maar al te vaak onbehandeld.

Kasemeni
Kasemeni ligt in de streek Lunga Lunga van Kwale County. Het ligt circa 100 km landinwaarts, tegen de grens met Tanzania aan. Goede voorzieningen zijn hier nog minder voorhanden dan in Bang’a. Communicatie met de buitenwereld is lastig omdat er vrijwel geen toegang tot het internet is.

 

Samen bereiken we meer

Met uw hulp kan Stichting Saidia Kwale de levens van veel mensen beïnvloeden:

Onderwijs

800 leerlingen

Watervoorziening

4000 inwoners

Kleinschalige bedrijvigheid

Gezondheidszorg

30 patiënten

Wilt u op de hoogte blijven?

Wij sturen regelmatig updates over de voortgang van onze projecten.

Inschrijven

Stichting Foundation Saidia Kwale

RSIN 8608.79.008

Bank: NL61INGB0006412077
SWIFT/BIC: INGBNL2A
Adres Bank: PO Box 1800, 1000 BV Amsterdam

KvK: 77033884

Muurhuizen 105
3811EE Amersfoort
Nederland

info@saidiakwale.com
Logo
Anbi logo
De Wilde Ganzen

Neem contact met ons op.

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.