2020

Voor zeven leden van de Annette’s Women Group hebben we een driedaagse Business Management training verzorgd; doel is hen vooruit te helpen bij het runnen van hun bedrijfjes. Op de agenda stonden onder meer business management, financial management en boekhouden, netwerken en micro-krediet.

2021

Naar aanleiding van de succesvolle training in 2020 is in 2021 training gegeven aan vier verschillende groepen, waaronder nu ook aan een groep mannen van het dorp. Daarin zijn onder meer de vier basisbegrippen van het ‘runnen’ van een bedrijf geïntroduceerd en vertaald naar financieel management en budgettering. Voor de Annette’s Women Group is er een terugkomdag georganiseerd.

2022

In okt 2022 hebben we weer een tweetal trainingen verzorgd.

In Bang’a waren van de drie kleinschalige kippenprojecten elk drie vertegenwoordigers aanwezig. Dag 1 werd onder begeleiding van een deskundige van het ministerie van landbouw besteed aan de technische verzorging van kippen, incl. vaccinaties.
Dag 2 werd besteed aan het beter laten werken van een groep. Hoe gaan we met elkaar om, wat is het belang van het nakomen van afspraken enz.

In Kasemeni hebben we een tweedaagse training verzorgd voor de board of management (BoM) van de zorgpost. In hun dagelijkse leven zijn ze immers ook allemaal zelfstandig ondernemer.