Hoogtepunten waren:

  • het bezoek dat ik met een grote sponsor en andere belangstellenden heb gebracht aan de primary school in Bang’a en de meisjesslaapzaal die we daar hebben gerealiseerd; voor het eerst dit jaar geen schooluitval meer als gevolg van tienerzwangerschappen;
  • de zorgpost; deze is nu volop in gebruik, dagelijks zit de wachtruimte vol;
  • ons vruchtbare gesprek met de nieuwe governor van Kwale; een goede relatie met de overheid is nodig om onze projecten tot een succes te maken.

Maar er zijn ook ideeën opgekomen voor nieuwe projecten, zoals:

  • de aanpak van het primaire onderwijs rondom Kasemeni; de zgn. feederschools (dependances) zijn in deplorabele staat en de grote loopafstand van huis – school zorgt voor aanzienlijke schooluitval;
  • aanzienlijke schaalvergroting van een kippenproject in Bang’a, zodat minstens 10 gezinnen hier een boterham aan kunnen verdienen.

Een uitgebreid bezoekverslag vindt u hier.

Hendrik Stegenga

Bang'a en Kasemeni

Bang’a en Kasemeni zijn twee gemeenschappen in de Kwale County in Zuidoost Kenia. Kwale is een van de armste provincies van Kenia en beide dorpen kampen met een groot aantal problemen. Stichting Saidia Kwale zet zich om deze twee dorpen te voorzien van duurzame oplossingen en de zelfvoorzienendheid van hun inwoners te vergroten.

Bang’a
Bang’a ligt in Kinango, een streek in Kwale County. Door beperkte beschikbaarheid van water is het gebied dor en droog. Dit heeft grote consequenties voor veeteelt en akkerbouw. Er is een grote mate van armoede en gezondheidsproblemen blijven helaas maar al te vaak onbehandeld.

Kasemeni
Kasemeni ligt in de streek Lunga Lunga van Kwale County. Het ligt circa 100 km landinwaarts, tegen de grens met Tanzania aan. Goede voorzieningen zijn hier nog minder voorhanden dan in Bang’a. Communicatie met de buitenwereld is lastig omdat er vrijwel geen toegang tot het internet is.

 

Samen bereiken we meer

Met uw hulp kan Stichting Saidia Kwale de levens van veel mensen beïnvloeden:

Onderwijs

800 leerlingen

Watervoorziening

4000 inwoners

Kleinschalige bedrijvigheid

Gezondheidszorg

30 patiënten

Wilt u op de hoogte blijven?

Wij sturen regelmatig updates over de voortgang van onze projecten.

Inschrijven

Stichting Foundation Saidia Kwale

RSIN 8608.79.008

Bank: NL61INGB0006412077
SWIFT/BIC: INGBNL2A
Adres Bank: PO Box 1800, 1000 BV Amsterdam

KvK: 77033884

Muurhuizen 105
3811EE Amersfoort
Nederland

info@saidiakwale.com
Logo
Anbi logo
De Wilde Ganzen

Neem contact met ons op.

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.