In vervolg op de projecten van de afgelopen jaren (klik hier), willen wij de bevolking van Bang’a en Kasemeni ook in de periode blijven ondersteunen naar meer zelfredzaamheid en een hogere levensstandaard. Ons ambitieniveau is hoog, want de behoeften zijn groot.

Zo is het plan om in de regio Kasemeni een nieuwe basisschool te realiseren; hoogst noodzakelijk gelet op de enorme afstanden die de kinderen -ook hele jonge kinderen- nu dagelijks lopend moeten afleggen.

En willen we in Bang’a onder meer de lokale middelbare school versterken en in dit kurkdroge gebied de watervoorziening verbeteren en uitbreiden.

In ons beleidsplan geven we een uitgebreide toelichting op deze en vele andere projecten die we de komende jaren willen realiseren. Wilt u daar een bijdrage aan leveren? Neem dan hier een kijkje.

Beleidsplan 2023-2025

Laatste nieuwsberichten

Bang'a en Kasemeni

Bang’a en Kasemeni zijn twee gemeenschappen in de Kwale County in Zuidoost Kenia. Kwale is een van de armste provincies van Kenia en beide dorpen kampen met een groot aantal problemen. Stichting Saidia Kwale zet zich om deze twee dorpen te voorzien van duurzame oplossingen en de zelfvoorzienendheid van hun inwoners te vergroten.

Bang’a
Bang’a ligt in Kinango, een streek in Kwale County. Door beperkte beschikbaarheid van water is het gebied dor en droog. Dit heeft grote consequenties voor veeteelt en akkerbouw. Er is een grote mate van armoede en gezondheidsproblemen blijven helaas maar al te vaak onbehandeld.

Kasemeni
Kasemeni ligt in de streek Lunga Lunga van Kwale County. Het ligt circa 100 km landinwaarts, tegen de grens met Tanzania aan. Goede voorzieningen zijn hier nog minder voorhanden dan in Bang’a. Communicatie met de buitenwereld is lastig omdat er vrijwel geen toegang tot het internet is.

 

Samen bereiken we meer

Met uw hulp kan Stichting Saidia Kwale de levens van veel mensen beïnvloeden:

Onderwijs

800 leerlingen

Watervoorziening

4000 inwoners

Kleinschalige bedrijvigheid

Gezondheidszorg

30 patiënten

Wilt u op de hoogte blijven?

Wij sturen regelmatig updates over de voortgang van onze projecten.

Inschrijven

Stichting Foundation Saidia Kwale

RSIN 8608.79.008

Bank: NL61INGB0006412077
SWIFT/BIC: INGBNL2A
Adres Bank: PO Box 1800, 1000 BV Amsterdam

KvK: 77033884

Muurhuizen 105
3811EE Amersfoort
Nederland

info@saidiakwale.com
Logo
Anbi logo
De Wilde Ganzen

Neem contact met ons op.

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.