De nieuwe school

De nieuwe basisschool gaat bestaan uit 6 klaslokalen, een lerarenkamer, toiletten en voorzieningen voor water en elektriciteit. Voor de definitieve bouwtekeningen klik hier.

Iedereen helpt mee

Uiteraard wordt het project volledig ondersteund door de lokale dorps- en stamoudsten. Het terrein dat bestemd is voor de school is door de gemeenschap beschikbaar gesteld en gereed gemaakt voor de bouw.
De architect die de tekening samen met de aannemer en de lokale gemeenschap heeft ontwikkeld is afkomstig van de Director of Education. Deze zorgt ook voor het onderwijzend personeel en het benodigde schoolmateriaal.

U ook?

Het project is mogelijk gemaakt door Stichting Het Groene Land, Stichting Alder Tree en Stichting Wilde Ganzen. Met hun bijdragen is het overgrote deel van het benodigde budget van rond €160.000 gedekt. Voor een klein deel (ca. €10.000) zoeken we nog donateurs.

Helpt u mee om de kinderen uit Mzuri naar school te laten gaan? Elk bedrag is welkom. Voor meer informatie klik hier.

 

En ondertussen in Bang’a en Kasemeni

In februari van dit jaar hebben we weer een uitgebreid bezoek gebracht aan onze projecten in Bang’a en Kasemeni. Het bezoekverslag, met daarin een update van de stand van zaken per project, vindt u hier.

 

Laatste nieuwsberichten

Bang'a en Kasemeni

Bang’a en Kasemeni zijn twee gemeenschappen in de Kwale County in Zuidoost Kenia. Kwale is een van de armste provincies van Kenia en beide dorpen kampen met een groot aantal problemen. Stichting Saidia Kwale zet zich om deze twee dorpen te voorzien van duurzame oplossingen en de zelfvoorzienendheid van hun inwoners te vergroten.

Bang’a
Bang’a ligt in Kinango, een streek in Kwale County. Door beperkte beschikbaarheid van water is het gebied dor en droog. Dit heeft grote consequenties voor veeteelt en akkerbouw. Er is een grote mate van armoede en gezondheidsproblemen blijven helaas maar al te vaak onbehandeld.

Kasemeni
Kasemeni ligt in de streek Lunga Lunga van Kwale County. Het ligt circa 100 km landinwaarts, tegen de grens met Tanzania aan. Goede voorzieningen zijn hier nog minder voorhanden dan in Bang’a. Communicatie met de buitenwereld is lastig omdat er vrijwel geen toegang tot het internet is.

 

Samen bereiken we meer

Met uw hulp kan Stichting Saidia Kwale de levens van veel mensen beïnvloeden:

Onderwijs

800 leerlingen

Watervoorziening

4000 inwoners

Kleinschalige bedrijvigheid

Gezondheidszorg

30 patiënten

Wilt u op de hoogte blijven?

Wij sturen regelmatig updates over de voortgang van onze projecten.

Inschrijven

Stichting Foundation Saidia Kwale

RSIN 8608.79.008

Bank: NL61INGB0006412077
SWIFT/BIC: INGBNL2A
Adres Bank: PO Box 1800, 1000 BV Amsterdam

KvK: 77033884

Muurhuizen 105
3811EE Amersfoort
Nederland

info@saidiakwale.com
Logo
Anbi logo
De Wilde Ganzen

Neem contact met ons op.

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.