Sponsoring

Stichting Saidia Kwale is altijd op zoek naar geïnteresseerde partijen die ons structureel willen helpen bij het steunen van projecten en het verbeteren van de stichting. Wij geloven echter dat onze steun meer moet inhouden dan het sturen van fondsen naar Kenia. Onze inspanningen zijn daarom meer dan klassieke ‘ontwikkelingshulp’ – wij spreken immers altijd over ontwikkelingssamenwerking. Zo werkt Stichting Saidia Kwale altijd in samenspraak met de lokale bevolking in Kwale County. Zij weten immers het beste waar de meeste hulp nodig is.

Een andere blik, een nieuwe aanpak

Kwale County heeft in het verleden donaties ontvangen van meerdere stichtingen en particulieren. Deze steun van derden is mettertijd gestopt vanwege een gebrek aan adequate continuïteit en begeleiding. Zo zijn gesteunde bouwprojecten uit het verleden alweer sterk verouderd, versleten of simpelweg vervallen. Wij geloven dan ook niet dat ontwikkelingssamenwerking een enkelmalig ‘wondermiddel’ is. Onze steun is duurzaam en op vaste basis, adequaat management van de fondsen is daarom van de hoogste prioriteit. Door te investeren in het onderwijs, infrastructuur, gezondheidszorg en opleidingen levert Stichting Saidia Kwale een duurzame lastenverlichting voor een van de armste regio’s van Kenia. Een goede begeleiding van fondsen en inspanningen is van de hoogste prioriteit. Op deze manier zijn de lokale gemeenschappen beter in staat om zichzelf te helpen en raken ze, op den duur, minder afhankelijk van externe steun.

Steun Stichting Saidia Kwale

Doneren kan in principe anoniem. Stelt u het op prijs om uw donatie vermeld te krijgen op onze website? Dat is absoluut bespreekbaar – we komen graag met u in contact. Alle sponsors kunnen er op rekenen dat de donaties rechtstreeks terechtkomen bij de beoogde partijen. Stichting Saidia Kwale ontvangt donaties van zowel bedrijven als particulieren. Het bestuur betaalt de overhead. Stichting Saidia Kwale contracteert zelf lokale aannemers die als beste uit een offerte traject naar voren komen voor de te bouwen projecten, en werkt niet met tussenpersonen. Op deze manier blijft onze ontwikkelingssamenwerking transparant en wordt 100% van de gedoneerde fondsen besteed aan de projecten. We besteden veel aandacht aan het organiseren van een goede beheersstructuur van de nieuwe projecten om structurele inbedding en succes te waarborgen.

Er zijn op dit moment nog geen sponsors toegevoegd. Wilt u Stichting Saidia Kwale helpen bij het ondersteunen van de gemeenschappen in Bang’a en Kasemeni? Wij komen graag in contact met u!

Laatste nieuwsberichten

Bang'a en Kasemeni

Bang’a en Kasemeni zijn twee gemeenschappen in de Kwale County in Zuidoost Kenia. Kwale is een van de armste provincies van Kenia en beide dorpen kampen met een groot aantal problemen. Stichting Saidia Kwale zet zich om deze twee dorpen te voorzien van duurzame oplossingen en de zelfvoorzienendheid van hun inwoners te vergroten.

Bang’a
Bang’a ligt in Kinango, een streek in Kwale County. Door beperkte beschikbaarheid van water is het gebied dor en droog. Dit heeft grote consequenties voor veeteelt en akkerbouw. Er is een grote mate van armoede en gezondheidsproblemen blijven helaas maar al te vaak onbehandeld.

Kasemeni
Kasemeni ligt in de streek Lunga Lunga van Kwale County. Het ligt circa 100 km landinwaarts, tegen de grens met Tanzania aan. Goede voorzieningen zijn hier nog minder voorhanden dan in Bang’a. Communicatie met de buitenwereld is lastig omdat er vrijwel geen toegang tot het internet is.

 

Samen bereiken we meer

Met uw hulp kan Stichting Saidia Kwale de levens van veel mensen beïnvloeden:

Onderwijs

800 leerlingen

Watervoorziening

4000 inwoners

Kleinschalige bedrijvigheid

Gezondheidszorg

30 patiënten

Wilt u op de hoogte blijven?

Wij sturen regelmatig updates over de voortgang van onze projecten.

Inschrijven

Stichting Foundation Saidia Kwale

RSIN 8608.79.008

Bank: NL61INGB0006412077
SWIFT/BIC: INGBNL2A
Adres Bank: PO Box 1800, 1000 BV Amsterdam

KvK: 77033884

Muurhuizen 105
3811EE Amersfoort
Nederland

info@saidiakwale.com
Logo
Anbi logo
De Wilde Ganzen

Neem contact met ons op.

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.