Ondernemende powervrouwen

De Annety Women Group is opgericht in Bang’a en bestaat uit momenteel twintig vrouwen met verschillende sociaaleconomische achtergronden. Alle vrouwen in de groep zijn echter ondernemers of richten momenteel hun eigen bedrijfje op. Deze dappere dames verzorgen al jaren duurzame lastenverlichting voor gemeenschappen in de buurt door lokale ondernemers te stimuleren met behulp van microkredieten. Ook verlenen zij acute steun aan de gemeenschap door zich in te zetten ten behoeve van het verbeteren van de gezondheidszorg in de regio.

Vier doelstellingen voor duurzame hulp

De Annety Women Group heeft Stichting Saidia Kwale gevraagd om financiële en organisatorische samenwerking. De groep heeft weinig middelen en de hoeveelheid mensen die leunen op hun liefdadigheid wordt groter. Veel van de vrouwen hebben, naast hun bedrijf de vrouwengroep, ook nog een gezin dus er staat hen veel werk te wachten. Het bestuur van de Annety Women Group vraagt aan Stichting Saidia Kwale voor ondersteuning bij de volgende vier punten:

1. Vergroten van pot voor microkredieten

Stichting Saidia Kwale wilt €2000,- tot €5000,- ophalen om de pot met leningen op te vullen. Hierdoor kunnen zij meer microkredieten verschaffen aan lokale ondernemers en de lokale economie een zeer benodigde stimulus geven.

2. Vergroten van kippenhok

De Annety Women Group beschikt over een kippenhok waar jonge kuikens worden gefokt die slachtrijp worden gemaakt. De kippen worden met veel succes verkocht voor een eerlijke prijs op de lokale markten. De cashflow van de vrouwengroep leunt al jaren voor een groot deel op het succes van de kippenfokkerij. Stichting Saidia Kwale wilt €3000,- ophalen ter uitbreiding van het kippenhok zodat de groep nog jaren lang de lokale bevolking kan helpen.

3. Bouw extra hotelkamers in Bang’a

In Bang’a is een klein hotel met vier kamers. Dit hotel is al jaren succesvol geholpen door de Annety Women Group. Drie van de kamers worden verhuurd aan vrouwelijke docenten van de Bang’a Primary School. De vierde kamer wordt verhuurd aan rondreizende zakenlieden. Het dorp is de laatste jaren hard aan het groeien en is een van de weinige plaatsen met een verharde weg – en hierdoor komen er ook meer zakenmensen in het dorp. Hun aanwezigheid vergt een groter aantal hotelkamers. Stichting Saidia Kwale wil de Annety Women Group ondersteunen bij de realisatie van meer hotelkamers. Een budgetindicatie volgt nog.

4. Tweedaagse managementscursus

Stichting Saidia Kwale heeft de Annety Women Group te voorzien van een tweedaagse managementscursus, waarin basisvaardigheden en kennis over het besturen van een (eenmans)bedrijf aan bod komen. De eerste cursus vindt plaats in het Engels en is bedoeld voor diegenen die een sterke grip op de Engelse taal hebben. De tweede cursus is bedoeld voor diegenen die minder sterk zijn in de Engelse taal, hier komt een vertaler naar Swahili aan te pas. De cursus wordt gegeven door de bestuursleden van Stichting Saidia Kwale.

Helpt u ook mee?

De Annety Women Group biedt duurzame steun dat door vele mensen in de lokale omgeving gevoeld wordt. Helpt u de damesgroep ook mee bij het verbeteren van de levensstandaard?

More projects

View the projects that Foundation SAidia Kwale supports in the communities of Kasemeni and Bang'a:

Wilt u op de hoogte blijven?

Wij sturen regelmatig updates over de voortgang van onze projecten.

Inschrijven

Stichting Foundation Saidia Kwale

RSIN 8608.79.008

Bank: NL61INGB0006412077
SWIFT/BIC: INGBNL2A
Adres Bank: PO Box 1800, 1000 BV Amsterdam

Muurhuizen 105
3811EE Amersfoort
Nederland

info@saidiakwale.com
Heeft u feedback of ideeën? Wij ontvangen ze graag!
Logo
Anbi logo
De Wilde Ganzen

Neem contact met ons op.

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.