Ondernemende powervrouwen

De Annette’s Women Group is opgericht in Bang’a en bestaat momenteel uit twintig vrouwen met verschillende sociaaleconomische achtergrond. Al deze vrouwen zijn ondernemer of zijn bezig dat te worden door het oprichten van eigen bedrijfjes. Al jaren ondersteunen zij de gemeenschap door lokale ondernemers te stimuleren met behulp van microkrediet. Ook zetten zij zich voor verbetering van de gezondheidszorg in de regio.

Vier doelstellingen voor duurzame hulp

De Annette’s Women Group heeft Stichting Saidia Kwale gevraagd om financiële en organisatorische samenwerking. De groep heeft weinig middelen maar tegelijkertijd wordt het aantal mensen dat steunt op hun liefdadigheid steeds groter. Veel van de vrouwen hebben naast hun bedrijf en de vrouwengroep, ook nog een gezin.  Veel werk dus, maar deze powervrouwen kunnen het aan.

Het bestuur van de Annette’s Women Group vraagt aan Stichting Saidia Kwale ondersteuning bij de volgende punten:

1. Vergroten van pot voor microkredieten

Onze ambitie is het bedrag dat de vrouwengroep beschikbaar heeft voor leningen met € 2000,- tot € 5000,- aan te vullen. Hierdoor kan Annette’s Women Group meer microkredieten verschaffen aan lokale ondernemers en zo de lokale economie een extra boost geven.

2. Vergroten van kippenhok

De Annette’s Women Group beschikt over een kippenhok waar jonge kuikens worden gefokt die slachtrijp worden gemaakt. De kippen worden met veel succes verkocht voor een eerlijke prijs op de lokale markten. De cashflow van de vrouwengroep leunt al jaren voor een groot deel op het succes van deze kippenfokkerij. Stichting Saidia Kwale beoogt € 3000,- ophalen voor de uitbreiding van het kippenhok om daarmee de groep in staat te stellen de lokale bevolking langdurig te helpen.

3. Bouw extra hotelkamers in Bang’a

In Bang’a is een klein hotel met vier kamers. Dit hotel wordt al jaren succesvol ondersteund door de Annette’s Women Group. Drie van de kamers worden verhuurd aan vrouwelijke docenten van de Bang’a Primary School. De vierde kamer wordt verhuurd aan rondreizende zakenmensen.
Het dorp is de laatste jaren hard aan het groeien en is een van de weinige plaatsen met een verharde weg, Er komen dan ook steeds meer zakenmensen naar het  dorp. Hun aanwezigheid vergt een groter aantal hotelkamers. Stichting Saidia Kwale wil de Annette’s Women Group ondersteunen bij de realisatie van meer hotelkamers. Een budgetindicatie volgt nog.

4. Tweedaagse managementscursus

Stichting Saidia Kwale heeft de Annette’s Women Group een tweedaagse managementscursus gegeven, waarin basisvaardigheden en kennis over het besturen van een (eenmans)bedrijf aan bod kwamen. De eerste cursus vond  plaats in het Engels en was bedoeld voor diegenen die het Engels (redelijk) beheersen. De tweede cursus is bedoeld voor diegenen die minder sterk zijn in de Engelse taal. Hiervoor wordt een tolk naar het Swahili ingeschakeld. De cursus wordt gegeven door bestuursleden van Stichting Saidia Kwale.

 

Bang'a en Kasemeni

Bang’a en Kasemeni zijn twee gemeenschappen in de Kwale County in Zuidoost Kenia. Kwale is een van de armste provincies van Kenia en beide dorpen kampen met een groot aantal problemen. Stichting Saidia Kwale zet zich om deze twee dorpen te voorzien van duurzame oplossingen en de zelfvoorzienendheid van hun inwoners te vergroten.

Bang’a
Bang’a ligt in Kinango, een streek in Kwale County. Door beperkte beschikbaarheid van water is het gebied dor en droog. Dit heeft grote consequenties voor veeteelt en akkerbouw. Er is een grote mate van armoede en gezondheidsproblemen blijven helaas maar al te vaak onbehandeld.

Kasemeni
Kasemeni ligt in de streek Lunga Lunga van Kwale County. Het ligt circa 100 km landinwaarts, tegen de grens met Tanzania aan. Goede voorzieningen zijn hier nog minder voorhanden dan in Bang’a. Communicatie met de buitenwereld is lastig omdat er vrijwel geen toegang tot het internet is.

 

Samen bereiken we meer

Met uw hulp kan Stichting Saidia Kwale de levens van veel mensen beïnvloeden:

Onderwijs

800 leerlingen

Watervoorziening

4000 inwoners

Kleinschalige bedrijvigheid

Gezondheidszorg

30 patiënten

Wilt u op de hoogte blijven?

Wij sturen regelmatig updates over de voortgang van onze projecten.

Inschrijven

Stichting Foundation Saidia Kwale

RSIN 8608.79.008

Bank: NL61INGB0006412077
SWIFT/BIC: INGBNL2A
Adres Bank: PO Box 1800, 1000 BV Amsterdam

KvK: 77033884

Muurhuizen 105
3811EE Amersfoort
Nederland

info@saidiakwale.com
Logo
Anbi logo
De Wilde Ganzen

Neem contact met ons op.

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.