Ondernemende powervrouwen

De Annette’s Women Group is opgericht in Bang’a en bestaat momenteel uit 18 vrouwen met verschillende sociaaleconomische achtergrond. Al deze vrouwen zijn ondernemer of zijn bezig dat te worden door het oprichten van eigen bedrijfjes. Ze helpen elkaar door uitwisseling van kennis en ervaring en door elkaar mikro-krediet te verstrekken. Dit om individueel en als groep sterker en beter te worden. De vrouwen zijn een voorbeeld van succesvolle vrouwenemancipatie voor de hele regio. 

Twee doelstellingen voor duurzame hulp

De Annette’s Women Group heeft Stichting Saidia Kwale gevraagd om financiële en organisatorische samenwerking. De groep heeft weinig middelen maar tegelijkertijd wordt het aantal mensen dat steunt op hun liefdadigheid steeds groter. Veel van de vrouwen hebben naast hun bedrijf en de vrouwengroep, ook nog een gezin.

Het bestuur van de Annette’s Women Group vraagt aan Stichting Saidia Kwale ondersteuning bij de volgende punten:

1. Vergroten van pot voor microkredieten

Onze ambitie is het bedrag dat de vrouwengroep beschikbaar heeft voor leningen met € 2000,- tot € 5000,- aan te vullen. Hierdoor kan Annette’s Women Group meer microkredieten verschaffen aan lokale ondernemers en zo de lokale economie een extra boost geven.

2.  Bouw extra hotelkamers in Bang’a

In Bang’a is een klein hotel met vier kamers. Dit hotel wordt al jaren succesvol ondersteund door de Annette’s Women Group. Drie van de kamers worden verhuurd aan vrouwelijke docenten van de Bang’a Primary School. De vierde kamer wordt verhuurd aan rondreizende zakenmensen.
Het dorp is de laatste jaren hard aan het groeien en is een van de weinige plaatsen met een verharde weg, Er komen dan ook steeds meer zakenmensen naar het  dorp. Hun aanwezigheid vergt een groter aantal hotelkamers. Stichting Saidia Kwale wil de Annette’s Women Group ondersteunen bij de realisatie van meer hotelkamers. Een budgetindicatie volgt nog.