Ongezond en onveilig

De school in Kasemeni is de hoeksteen van de lokale gemeenschap. Kinderen komen hier om kennis en vaardigheden te leren die hen later in hun leven helpen om in hun eigen levensonderhoud te kunnen voorzien – en dat van anderen. Om goed onderwijs te kunnen waarborgen biedt de school iedere schooldag een lunch aan alle leerlingen. Hoewel de ingrediënten door de Keniaanse overheid worden geleverd verkeert de huidige keuken in een zeer slechte toestand. Het gebouw is vervallen en faciliteiten ontbreken, zijn stuk of sterk verouderd. Hierdoor wordt het eten noodgedwongen onder zeer onhygiënische omstandigheden bereid. Dit is ongezond voor leerlingen én keukenpersoneel.

Een hygiënisch alternatief

Het is de ambitie van onze stichting om de bouw van een nieuwe, makkelijk te onderhouden keuken te realiseren en deze te voorzien van nieuwe, degelijke apparatuur. Bij de keuken komt een kleine opslagruimte om ingrediënten en keukengerei veilig en schoon op te kunnen bergen. Het is de bedoeling dat de keuken wordt gebouwd door een lokale aannemer.

Benodigde investeringen

Om de nieuwe keuken met inrichting te kunnen realiseren is een geschatte € 9000,- nodig. Dit bedrag omvangt de aanschaf en transport van bouwmaterialen, de benodigde arbeid en de aanleg van een vuurplaat met een goede schoorsteen.

Bang'a en Kasemeni

Bang’a en Kasemeni zijn twee gemeenschappen in de Kwale County in Zuidoost Kenia. Kwale is een van de armste provincies van Kenia en beide dorpen kampen met een groot aantal problemen. Stichting Saidia Kwale zet zich om deze twee dorpen te voorzien van duurzame oplossingen en de zelfvoorzienendheid van hun inwoners te vergroten.

Bang’a
Bang’a ligt in Kinango, een streek in Kwale County. Door beperkte beschikbaarheid van water is het gebied dor en droog. Dit heeft grote consequenties voor veeteelt en akkerbouw. Er is een grote mate van armoede en gezondheidsproblemen blijven helaas maar al te vaak onbehandeld.

Kasemeni
Kasemeni ligt in de streek Lunga Lunga van Kwale County. Het ligt circa 100 km landinwaarts, tegen de grens met Tanzania aan. Goede voorzieningen zijn hier nog minder voorhanden dan in Bang’a. Communicatie met de buitenwereld is lastig omdat er vrijwel geen toegang tot het internet is.

 

Samen bereiken we meer

Met uw hulp kan Stichting Saidia Kwale de levens van veel mensen beïnvloeden:

Onderwijs

800 leerlingen

Watervoorziening

4000 inwoners

Kleinschalige bedrijvigheid

Gezondheidszorg

30 patiënten

Wilt u op de hoogte blijven?

Wij sturen regelmatig updates over de voortgang van onze projecten.

Inschrijven

Stichting Foundation Saidia Kwale

RSIN 8608.79.008

Bank: NL61INGB0006412077
SWIFT/BIC: INGBNL2A
Adres Bank: PO Box 1800, 1000 BV Amsterdam

KvK: 77033884

Muurhuizen 105
3811EE Amersfoort
Nederland

info@saidiakwale.com
Logo
Anbi logo
De Wilde Ganzen

Neem contact met ons op.

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.