Ongezond en onveilig

De school in Kasemeni is de hoeksteen van de lokale gemeenschap. Kinderen komen hier om kennis en vaardigheden te leren die hen later in hun leven helpen om in hun eigen levensonderhoud te kunnen voorzien – en dat van anderen. Om goed onderwijs te kunnen waarborgen biedt de school iedere schooldag een lunch aan alle leerlingen. Hoewel de ingrediënten door de Keniaanse overheid worden geleverd verkeert de huidige keuken in een zeer slechte toestand. Het gebouw is vervallen en het de faciliteiten ontbreken, zijn stuk of sterk verouderd. Hierdoor moet de bereiding van het eten helaas op een onhygiënische manier gebeuren. Dit is niet alleen ongezond voor de leerlingen maar ook voor het keukenpersoneel.

Een hygiënisch alternatief

Stichting Saidia Kwale werkt hard om donaties in te zamelen om een nieuwe keuken te kunnen bouwen. Deze nieuwe keuken zal worden voorzien van nieuwe, degelijke apparaten. Veel leerlingen hebben baat bij de nieuwe keuken, en daarom zal deze ook gemakkelijk in onderhoud moeten zijn. De aanleg van de keuken wordt verricht door een betrouwbare, nader gekozen, lokale aannemer. Bij de keuken komt een kleine opslagruimte om de ingrediënten en keukengerei veilig en schoon op te kunnen bergen. In de nieuwe keuken zullen vele gezonde schoollunches bereid worden op een verantwoorde manier.

Steun Stichting Saidia Kwale

Om de nieuwe keuken met inrichting te kunnen realiseren is een geschatte €9000,- nodig. Dit bedrag omvangt de aanschaf en transport van bouwmaterialen, de benodigde arbeid en de aanleg van een vuurplaat met een goede schoorsteen. Kunnen de leerlingen in Kasemeni rekenen op uw steun?

More projects

View the projects that Foundation SAidia Kwale supports in the communities of Kasemeni and Bang'a:

Wilt u op de hoogte blijven?

Wij sturen regelmatig updates over de voortgang van onze projecten.

Inschrijven

Stichting Foundation Saidia Kwale

RSIN 8608.79.008

Bank: NL61INGB0006412077
SWIFT/BIC: INGBNL2A
Adres Bank: PO Box 1800, 1000 BV Amsterdam

Muurhuizen 105
3811EE Amersfoort
Nederland

info@saidiakwale.com
Heeft u feedback of ideeën? Wij ontvangen ze graag!
Logo
Anbi logo
De Wilde Ganzen

Neem contact met ons op.

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.