Vervuild water

Schoon drinkwater is nog lang niet vanzelfsprekend in grote delen van Afrika, en Kwale County is daarin geen uitzondering. Tien jaar geleden hebben de inwoners van Kasemeni, met de hulp van Nederlandse welwillenden, een watertank laten bouwen. De aannemer van deze watertank heeft echter ondermaats werk geleverd en na een jaar raakte deze watertank al in verval. Pogingen om de slechte watertank te reparen waren met de beperkte vakkennis van de inwoners van Kasemeni helaas niet succesvol. Sindsdien moeten de inwoners van Kasemeni alsnog meer dan een kilometer lopen naar een vervuild meer om te kunnen drinken, koken en wassen. Het vervuilde meer is een broeinest van malariamuggen en is dus, helaas, een noodzakelijk kwaad.

Een duurzame oplossing

Stichting Saidia Kwale werft fondsen om de vervallen watertank te verplaatsen met een degelijke vervanger. Deze zal worden gebouwd door een betrouwbare aannemer die te zijner tijd zal worden uitgekozen. De nieuwe watertank moet tegen een stootje kunnen doch gemakkelijk en goedkoop moeten zijn in het onderhoud. Met uw donatie kunnen Stichting Saidia Kwale en de inwoners van Kasemeni zorgen voor schoon en veilig drinkwater.

Steun Stichting Saidia Kwale

Om de huidige tank tijdelijk te kunnen repareren is een geschatte €4000,- nodig. Op deze manier hebben de inwoners in ieder geval voor de komende jaren schoon drinkwater. Stichting Saidia Kwale zoekt echter naar een permanente oplossing – één die niet enkele jaren maar minstens twintig jaar meegaat. Om de huidige tank compleet te kunnen vervangen met een degelijk model is een geschatte €10.000,- nodig. Graag heffen wij het glas op schoon drinkwater: proost u mee?

More projects

View the projects that Foundation SAidia Kwale supports in the communities of Kasemeni and Bang'a:

Wilt u op de hoogte blijven?

Wij sturen regelmatig updates over de voortgang van onze projecten.

Inschrijven

Stichting Foundation Saidia Kwale

RSIN 8608.79.008

Bank: NL61INGB0006412077
SWIFT/BIC: INGBNL2A
Adres Bank: PO Box 1800, 1000 BV Amsterdam

Muurhuizen 105
3811EE Amersfoort
Nederland

info@saidiakwale.com
Heeft u feedback of ideeën? Wij ontvangen ze graag!
Logo
Anbi logo
De Wilde Ganzen

Neem contact met ons op.

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.